input/output error

Andra smaker av fria oprativsystem OpenBSD, FreeBSD, NetBSD och DragonFlyBSD
Post Reply
Buddha
Posts: 7
Joined: 14 January 2006, 23:14

input/output error

Post by Buddha » 15 January 2006, 13:26

Jag har precis installerat PcBSD och när installationen är klar och datorn start om sig så blir jag ombedd att sätta i cd 2 för att installera språk.. men den säger att den inte hittar skivan. Så jag skippade de för tillfället..

Men sen när jag försöker mounta en skiva

mount /dev/acd0 /mnt/cdrom/

så får jag felmeddelandet: mount: /dev/acd0: Input/output error

Nån som har nån aning om vad det kan vara för fel!

Tack på förhand..

P.S tänk på att jag är ganska ny användare av bsd när ni ger svar

miixter
Posts: 924
Joined: 29 July 2003, 21:37

Post by miixter » 15 January 2006, 14:29

testa mounta '/dev/cd0' :)

/mixter

Buddha
Posts: 7
Joined: 14 January 2006, 23:14

Post by Buddha » 15 January 2006, 18:10

njaa det finns inget som heter cd0 i dev

miixter
Posts: 924
Joined: 29 July 2003, 21:37

Post by miixter » 15 January 2006, 18:15

ok.. vad säger dmesg (dmesg |grep cd), där borde du ha rätt device?

/mixter

trekkie78

Post by trekkie78 » 15 January 2006, 18:22

Kan ju även vara så att Du måste ange ett filsystem, t.ex -t cd9660.

Ett tips är att använda FreeBSD's manualer / handböcker i.o.m att PC-BSD är baserat på FreeBSD.

//trekkie

Buddha
Posts: 7
Joined: 14 January 2006, 23:14

Post by Buddha » 15 January 2006, 23:00

jag körde en dmsg och då står det så här:

acd0: FAILURE - READ_BIG HARDWARE ERRO asc=0x08 ascq=0x03 error=4<ABORTED>
g_vfs_done(): acd0t01[READ(offset=32768, length=2048)]error = 5

Det är ju en ganska gammal dator, så PCBSD kanske inte hittar drivrutiner för cd-romen. Men grejen är ju den att den hittar åh kan läsa skivan när jag bootar från installations skivan.

Jag har även en acd0t01 i dev och det blir samma error när jag försöker mounta den.

Tack på förhand

Post Reply