Ett fel uppstod och Windows har stängts ...

Frågor som rör MS Windows
Post Reply
User avatar
Emil.s
Posts: 4366
Joined: 24 May 2005, 22:22
Location: Hedemora/Dalarna
Contact:

Ett fel uppstod och Windows har stängts ...

Post by Emil.s » 25 November 2005, 21:40

Ja, det är en linux fråga!

Blåskärm och det här:

Code: Select all

Ett fel uppstod och Windows har stängts för att förebygga problem 
med din dator. 

Om detta är första gången du ser detta meddelande, bör du starta om 
datorn. Om meddelandet visas igen, bör du utföra följande steg: 

Kontrollera om datorn har några virus. Ta bort alla hårddiskar 
eller hårddiskstyrenheter som nyligen installerats. Kontrollera 
att hårddisken är korrekt konfigurerad och terminerad. 
Kör CHKDSK /F för att kontrollera om hårddisken är skadad. 
Starta sedan om datorn. 

Teknisk information: 

*** STOP: 0x0000007B (0xF898563C,0xC0000034,0x00000 000,0x00000000)
När man startar windows.

Förut trodde jag att det var något med Windowz. Men nu börjar jag fundera på attt det kanske är GRUB som gör något fel!? Kan det stämma?
Jag tror inte det eftersom det är en "Windows blue screen". Men i allafall.

Se även det här: http://forum.sweclockers.com/showthread ... did=529004
Innan ni postar: Läs FAQen
När ni postar:
Posta i Rätt forum! Och skriv/formulera dig rätt

kricken
Posts: 166
Joined: 1 April 2002, 02:00
Location: Gävle
Contact:

Post by kricken » 25 November 2005, 22:43

Det är i varje fall ett windows felmeddelande;-) En bluescreen kommer ju sig av att kernel (ntoskernel.exe) inte vet hur den skall lösa ett uppkommet fel och tvärnitar i stället....Det har absolut att göra med bytet av moderkort...
"Varde ljus!"
- Gud

User avatar
JO
Posts: 12419
Joined: 1 May 2002, 02:00
Contact:

Post by JO » 25 November 2005, 23:02

Flyttar tråden till Windows.
Registered User # 259689 http://counter.li.org
First humans moved out of caves;
then they invented writing;
now they invented intuitive GUIs;
all that remains is to return to caves.

bloSSA
Posts: 152
Joined: 18 June 2002, 23:45
Location: Böketofta
Contact:

Post by bloSSA » 25 November 2005, 23:11

Har ett vagt minne av att jag fick starta windows i felsäkert läge (eller ja, det läget där risken för att något ska gå fel är mindre än normalt) när jag hade bytt moderkort. Jag TROR att jag bara ändrade inställningarna för grafikkortet/skärmen innan jag startade om, det gick iaf att starta om burken sen.
ASUS P5E64WS Pro, QX9650, 4x1GB OCZ DDR3

User avatar
Emil.s
Posts: 4366
Joined: 24 May 2005, 22:22
Location: Hedemora/Dalarna
Contact:

Post by Emil.s » 26 November 2005, 15:34

Problemet är löst. Jag fick en idé precis innan jag somnade som jag skrev ner.

Var en ändring i bios. Jag hade ett liknande fel förut. (Då hittades inte HD:n över huvud taget)

Jag kommer inte ihåg exakt, men det är typ; /Drivers/Sata (tror jag)/
Och där aktiverade man "Combination mode" i min dell bios.
Innan ni postar: Läs FAQen
När ni postar:
Posta i Rätt forum! Och skriv/formulera dig rätt

Sourcer
Posts: 1183
Joined: 15 October 2005, 21:37

Post by Sourcer » 26 November 2005, 17:17

Okey, då var det en hårdvarufråga, så flytta tråden igen. :D

hjälpmig
Posts: 1
Joined: 9 November 2011, 07:47

Re: Ett fel uppstod och Windows har stängts ...

Post by hjälpmig » 9 November 2011, 08:18

Jag har nästan samma problem med min dell latitude e4300, jag kan starta windows (xp) och komma till logg in skärmen i en sekund sedan kommer en blå ruta upp där det står följande: "Ett fel uppstog och windows har stängts för att förebygga problem med din dator.
BAD_POOL_CALLER
Om detta är första gången du ser detta meddelande,bör du starta om datorn.
Om meddelandet visas igen,bör du utföra följande steg.
Kontrollera att all ny maskin vara -och programvara är korrekt installerad.
Om det är en ny installation,kan du kontakta maskin-eller programvaretillverkarna om du behöver speciella filer för windows.
Om problemet kvarstår kan du prova att inaktivera eller ta bort nyinstallerad -Maskin eller program vara.
Inaktivera. Alternativför BIOS-minnet som exempelvis caching eller shadowing.
Så här gör du om du måste använda felsäkert läge för att ta bort eller inaktivera komponenter: starta om datorn, tryck f8 för att visa listan Avancerad startalternativ och välj felsäkert läge.


Teknisk information:

*** STOP: 0x000000C2 (0x00000043,0xDD8E7000,0x00000000,0x00000000)

påbörjar dumpning av det fysiska minne.
Dumpningen av det fysisk minnet är klar. Kontakta systemadministratören eller telnisk support om du behävee hjälp."

snälla hjälp mig jag vet inte vad jag ska göra!

Post Reply